Caracteristicile principale ale ferestrelor GENEO.
Materiale de calitate: profile de top REHAU, pachete de sticla cu 3 foi, feronerie ROTO , o gama arga de accesorii.
Coeficienti de transfer termic Uf de la 0,79 W/m²K, încadrare pâna în clasa 5 de protectie fonica sau pâna în clasa WK3 de protectie împotriva efractiei.
Rezistenta deosebita la fenomene meteo extreme, vânt în rafale puternice sau ploi în averse.
Capacitate de etansare foarte ridicata, pierderile de aer pe ora fiind mai mici de 60% din volumul de aer interior al casei. Trei rânduri de garnituri coextrudate izoleaza foarte eficient camerele de aer formate între toc si cercevea.
Standardele unei case pasive:
- consum energetic anual pentru încalzire sau racire maxim 15 kWh/m²/an
- consum combustibil primar pentru încalzire, apa calda si electricitate maxim 120 kWh/m²/an
- pierderi de presiune n50 < 0,6/ora la 50 Pa (N/m²) maxim 0,6 din volumul interior/ora
- sursa de încalzire/racire putere maxima de 10 W/m²
- coeficientul de transfer termic termoizolatia, mai putin ferestrele si usile U = 0,10 ÷ 0,15 W/m²K
- coeficientul de transfer termic ferestre si usi – global, pentru tot panoul termodiagrama printr-o sectiune de fereastra – termoizolarea este constanta U = 0,70 ÷ 0,85 W/m²K
- sistem de ventilare cu recuperator de caldura eficienta > 75%
Tehnologia utilizata la realizarea ferestrelor si usilor cu profile REHAU Geneo PHZ® , raspunde nativ exigentelor de izolare a caselor pasive. Panourile din sticla sunt realizate din 3 foi cu o
performanta de izolare ridicata (recomandabil cu doua foi de sticla Low-E), sunt prevazute cu insert de gaz inert (Argon sau Kripton) si baghete termoizolante. Datorita armarii în masa a profilelor, în cele mai multe cazuri nu este necesara folosirea armaturii din otel. Acest lucru reduce riscul crearii puntilor termice, lasând suficient spatiu pentru inserarea termo-modulelor izolatoare, în camerele profilului.
Clima din regiunea României, asemenea întregului areal central si est-european, recomanda prevederea unor suprafete vitrate mai ample spre sud, dotate cu elemente mobile de umbrire si, evitarea pe
cât posibil, a ferestrelor si usilor pe latura de nord a cladirii.
Pachetele de sticla , termoizolare de top
Sticla reprezinta în medie 90% din suprafata unui panou de tâmplarie. Din acest motiv, configurarea corecta a pachetului de sticla este foarte importanta pentru obtinerea unui ansamblu termoizolant si fonoizolant unitar.
Geneo recomanda doua pachete de sticla cu 3 foi, cu grosimi de 44 sau 52 mm. Baghetele distantier TERMIX, realizate din plastic cu insertie din otel, au un transfer scazut de energie, eliminând aparitia condensului în zona perimetrala exterioara a sticlei. Cu ajutorul insertiei de gaz inert între foile de geam (argon sau kripton), caracteristicile termice ale pachetului de sticla sunt considerabil îmbunatatite, conform cerintelor pentru case pasive.
Tipurile de feronerie propuse sunt ROTO , cu balamale vizibile, si ROTO NT Designo, cu balamale ascunse.